Depresia Depresia sau Tulburarea depresivă are multe fețe

Unele dintre cele mai proeminente simptome de depresie sunt tristețea patologică, lipsa speranței, sentimente de devalorizare, lipsa dorinței sexuale și lipsa de scop în viață.  

Alte semne de depresie frecvent întâlnite sunt tulburări de somn, stare de anxietate, stare de iritabilitate ca și încetinirea gândirii, a reacțiilor și mișcărilor ceea ce face ca această stare să fie diferită de starea  normală de tristețe. Tristețea nu solicită tratament pe când un depresia solicită ajutor profesional.                          

Această tulburare psihică este una din cauzele majore de sinucidere de unde se înțelege că depresia poate fi o stare ce pune în pericol viața.

Trei din zece persoane trec în timpul vieții printr-o stare de depresie severă care ar trebui tratată de un doctor sau psiholog. 

Tipurile de depresie sunt: Tulburarea depresivă majoră sau Major Depressive Disorder este cea mai severă formă. Distimia este o formă de depresie de durată lungă, cu simptome mai puțin intense. Tulburarea sau Boala Bipolară este o formă gravă în care episoadele depresive alternează cu episoade de manie. Ciclotimia este o formă mai atenuată cu episoade depresive ce alternează cu episoade de hipomanie. Alte tipuri de depresie sunt: Depresia sezonieră, Depresia Postpartum (sau depresia după naștere) ca și Depresia Baby Blues, o formă mai ușoară de depresie după naștere.

Depresia la adulți poate fi întotdeauna tratată cu succes. Acest ghid online prezintă cunoștinte actualizate despre depresie, manifestări simptomatice și forme de tratament.


Image courtesy of kenfotos at FreeDigitalPhotos.net