Teste psihologice Tulburri PersonalitateChestionarele de personalitate ajută la identificarea deviațiilor, abaterilor de la personalitatea normală. Alte teste psihologice cu caracter general pot ajuta la identificarea problemelor afective, cognitive sau de relaționare. Un test psihologic cu rol de screening este chestionarul de personalitate DIP-Q (Personality Questionnaire). DIP-Q se completează înainte de interviul clinic.

 

 

Accesați aici mai multe informații despre chestionarul de personalitate DIP-Q în limba engelză. DIP-Q a fost construit de un grup suedez rezultatele validării chestionarului au fost publicate în Nordic Journal of Psychiatry (1995).

Pentru diagnosticul diferențial al tulburărilor de personalitate cu alte tulburări psihice se aplică interviul structurat SCID-I.

Pentru diagnosticul diferențial al tulburărilor de personalitate cu alte tulburări neuropsihiatrice de tip ADHD se aplică alte intrumente specifice.

Datele obținute din teste psihologice și chestionare se corelează întotdeauna cu evaluarea clinică făcută de medic, diagnosticul tulburărlor de personalitate fiind clinic. Citește despre complexitatea diagnosticului tulburării de personalitate

 

Image courtesy of khunaspix at FreeDigitalPhotos.net