Tulburari de Somn Ce este somnul?

Somnul este o stare fiziologică reversibilă. Dormim aproximativ o treime din viață. Somnul are funcție de refacere a organismului. Avem nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn zilnic. Mai puțin somn sau mai mult este asociat cu obezitate, diabet sau alte boli. Oamenii de știință caută răspuns la întrebări cum ar fi: Care sunt funcțiile somnului? De ce dormim?


Tulburari de somn tipuri si simptome Înțelegerea tulburărilor de somn - ce sunt și simptome.
  

Dacă te simți obosit după o singură noapte de nesomn din cauza grijilor din timpul zilei, acesta este un lucru normal. Dar dacă mai multe nopți la rând te chinui să adormi și nu poți, stai treaz în timpul nopții, ești somnolent în timpul zilei, atunci ai o tulburare de somn!

Calitatea somnului Evaluează-ți somnul!

Un somn de calitate stă la baza sănătății noastre fizice și psihice. Întâmpini dificultăți legate de somn? Aici ți se oferă posibilitatea să reflectezi asupra unor aspecte legate de calitatea somnului și de rutinele pe care le ai legate de somn. Aceste răspunsuri le poți păstra într-un jurnal dedicat somnului.

Tratamentul tulburarilor de somnTratarea tulburărilor de somn

Dificultățile și tulburările de somn ar trebui tratate. În primul rând, cu mijloace nonfarmacologice. Metodele de tratare a dificultăților de somn, în afara medicamentelor, sunt reguli de igienă a somnului, psihoterapie, metode de relaxare. Dacă somnul tulburat are ca fundal o tulburare psihică (de ex anxietate etc) sau somatică se va trata această tulburare.